Verse lasagne maken

Verse lasagne maken is lang niet zo moeilijk als het lijkt

De tomatensaus. Voor de tomatensaus op de bodem heb je 2 kilo tomaten, 750 gram uien, 6 teentjes knoflook, 50 gram boter, 50 cl olijfolie, 1 fles rode wijn, 1 kilo gehakt en 5 chilipepers nodig. Schil de uien en snijd ze in stukjes, net als de tomaten. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in fijne blokjes. Verwijder de steeltjes van de chilipepers en verwijder ook vier van de zaadlijsten zodat de saus niet te pittig wordt. Snijd de pepers in kleine stukjes. Verwarm daarna de boter en de olijfolie en doe er de uien, de chilipepers en de knoflook bij. Blijf enkele minuten roeren en voeg dan het gehakt toe. Als het gehakt bijna gaar is doe je er een fles rode wijn bij. Voeg de tomatenstukjes toe en blijf roeren. Laat de saus een uur doorkoken op laag vuur.

De vulling

Voor de vulling is natuurlijk ook van belang bij het verse lasagne maken. Je hebt een prei, een ei, twee uien, vier paprika’s, 500 gram gehakt, een handje pijnboompitten en een scheutje honing nodig. Snijd de uien, de prei en de paprika’s in kleine stukjes. Doe de pijnboompitten bij het gehakt en voeg het eitje toe. Bak het vlees in een pan met boter en voeg daarna de groenten toe. Bak het geheel dan nog enkele minuten.

De bladen

Om volledig verse lasagne te maken kan je ook de bladen zelf bereiden. Voor de bladen heb je 300 gram meel, 3 eieren en 3 eetlepels olie nodig. Kneed het meel en de eieren tot een geheel en voeg de olijfolie toe als er een deegbal ontstaat. Laat het deeg twintig minuten rijzen. Gebruik daarna een deegroller of een pastamachine om er bladen van te maken.

Het totaal

Giet in de schaal eerst een laag saus en beleg dat met een laagje bladen. Giet er een laagje vulling over en bedek dat weer met bladen, en herhaal dit tot de schaal vol is.