Lasagne met zalm
Lasagne is van oorsprong een Italiaanse ovenschotel
Met als hoofdingrediënten tomaat, dunne pastabladen, en gehakt. Maar tegenwoordig wordt er steeds meer geëxperimenteerd en uitgebreid met dit Italiaans recept. Als delicaats voorbeeld lasagne met zalm. Dit is ideaal voor de niet-vlees eters die wel vis eten. Lasagne met zalm is heel eenvoudig te bereiden. Men kan simpelweg al alleen het gehakt vervangen door de zalm.
Dit gaat prima en doet de smaak niet tekort
De scherpe pikante smaak van de tomatensaus ten overstaande van de wat subtielere smaak van de zalm zorgt voor een bijzondere smaaksensatie. En behoud de originele smaak van lasagne door de tomatensaus en voegt er iets nieuws aan toe door het gebruik van zalm. Voor de snelle koker zijn er kant en klare verpakkingen te koop in de supermarkt waar men in een handomdraai een heerlijke lasagne ovenschotel mee kan maken. Hier dus alleen nog zalm toevoegen in plaats van gehakt en je lasagne met zalm is klaar. Maar het is ook mogelijk om hele nieuwe lasagnerecepten te ontwerpen. Vervang de tomatensaus door een crème saus met dille. Of in plaats van tomaat spinazie. Hierdoor kun je hele luchtige en bewuste recepten maken met in het achterhoofd lasagne.
Oftewel met lasagne kun je alle kanten op. Een heerlijk en makkelijk gerecht om mee te experimenteren.