Lasagne bolognese maken

Ben jij ook zo verzot op Italiaanse pastagerechten?

Dan hou je wellicht ook van het heerlijke ovengerecht lasagne bolognese. Lasagne bolognese maken vereist heel wat voorbereidend werk, maar wanneer je dit delicieuze gerecht etensklaar uit de oven kan halen is de voldoening des te groter.

Twee soorten sauzen

Het specifieke aan een goede lasagne bolognese is de saus, die haar oorsprong vindt in de Italiaanse stad Bologna. De bolognesesaus heeft als voornaamste bestanddelen gehakt, tomatenpuree, ui en knoflook. Verder is ook de b├ęchamelsaus essentieel voor lasagne bolognese. Deze saus op basis van melk, bloem en boter is van cruciaal belang om te kunnen spreken van een traditionele lasagne bolognese die echt volledig af is.

Lasagne bolognese maken is niet zo moeilijk

Zijn de sauzen bereid en de pasta voorgekookt, dan is het tijd om de ovenschotel te vullen met alle ingredi├źnten. Het leuke aan lasagne bolognese is dat je de ruimte tussen de verschillende laagjes pasta kan opvullen met de twee sauzen. Zo kom je tot een mooi geheel dat je een veertigtal minuten laat verder garen in de oven. Lasagne bolognese maken is dus niet zo moeilijk als het lijkt.